تحولات لبنان و فلسطین

رئیس جمهور بلاروس تاکید کرد در پاسخ به درخواست لهستان از واشنگتن برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک این کشور، از ولادیمیر پوتین، همتای روس خود خواسته تا در بلاروس سلاح هسته‌ای مستقر کند.

رئیس جمهور بلاروس: از پوتین سلاح هسته‌ای خواستم

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از اینترفاکس، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس در سخنرانی به مناسبت روز استقلال در مینسک در ۲ ژوئیه توضیح داد که چرا از پوتین درخواست موشک‌های با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای کرده است. لوکاشنکو یادآور شد که این او نبوده که تصمیم به کنار گذاشتن سلاح‌های هسته‌ای گرفت. برعکس، او به عنوان رهبر جدید یک کشور جوان مستقل، مجبور به اجرای تصمیم رهبری قبلی کشور شد. او گفت که برای اطمینان از خروج تسلیحات هسته‌ای از بلاروس تحت فشار شدیدی قرار داشت.

موضوع تسلیحات هسته‌ای مجدداً در مذاکرات بلاروس و روسیه به ابتکار طرف بلاروس مطرح شد.

الکساندر لوکاشنکو تاکید کرد: "این باج‌گیری هسته‌ای نیست. من و رئیس‌جمهور روسیه به ویژه با سلاح‌های هسته‌ای باج‌گیری نمی‌کنیم." "این تز و این موضوع در مذاکرات با رئیس جمهور روسیه پس از درخواست لهستان از ایالات متحده برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در قلمرو خود مطرح شد. سپس به رئیس جمهور پوتین گفتم: "چرا وانمود می‌کنیم که هیچ اتفاقی نمی‌افتد؟" ما برای مدت طولانی مشورت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید ظرف یک روز آماده باشیم تا اقدامات آنها را پاسخ دهیم. سلاح های خود را به آنجا بردیم [به روسیه] و من حق دارم از رئیس جمهور روسیه برادرانه بخواهم این امکان را فراهم کند تا این تضمین داده شود که هیچ کس جرات عبور از مرز جمهوری بلاروس را نداشته باشد. که این کار را کردم.

رئیس جمهور بلاروس تاکید کرد که ممکن است در آینده نزدیک جنگی برای تسلط بر دو مرکز قدرت در آسیای مرکزی آغاز شود: ایالات متحده و اتحادیه اروپا از یک سو و چین از سوی دیگر. مبارزه برای تسلط غرب نه تنها در اروپا بلکه در آسیای مرکزی نیز وجود دارد. 

او با اشاره به وقوع شورش های خیابانی در اوایل سال جاری در قزاقستان پیش بینی کرد که ازبکستان می تواند نقطه بعدی تحریکات باشد. او گفت: ما حقایق زیادی را در اختیار ازبکستان قرار دادیم. آنها حتی وقتی در یکی از اجلاس ها این را گفتم، به نوعی آزرده شدند. دیروز چه اتفاقی افتاد؟ در جمهوری قره قالپکستان، تقریباً نیمی از ازبکستان، ظاهراً متوجه شدند که چیزی در قانون اساسی اشتباه است (آنها می خواهند همه پرسی قانون اساسی برگزار کنند)، و  ناآرامی‌ها آغاز شد. بی‌ثبات سازی ازبکستان آغاز شده، امروز زمزمه می کنند که خارجی ها در آن دست دارند. آنها دست از قزاقستان هم نمی کشند. اوضاع آنجا بسیار پیچیده است. آسیای مرکزی، درست مثل ما، بین دو آتش گرفتار شده است: اروپایی ها و آمریکایی ها از یک طرف و چین در طرف دیگر. چین به آسیای مرکزی کمک می‌کند تا بقای خود را حفظ کند. این مبارزه در آینده نزدیک در آسیای مرکزی خواهد بود. علائم این امر قبلاً آشکار شده است.

وی در ادامه تاکید کرد: هیچ کاری در بلاروس، به ویژه امروز، بدون اجازه یا دستور رئیس جمهور انجام نمی شود. رسانه‌ها شایع کرده‌اند که بلاروس «اشغال» است و پوتین کنترل آن را در دست دارد. من می‌دانم که چرا امروز این اتفاق می‌افتد و می‌خواهم بفهمید: آنها از انواع روش‌ها برای بی‌ثبات کردن اوضاع در کشور ما استفاده می‌کنند. آنها می دانند که من چگونه هستم و سعی می کنند به من برسند. به یاد داشته باشید: هیچ کاری در بلاروس، به ویژه امروز، بدون اجازه یا دستور رئیس جمهور لوکاشنکو انجام نمی شود. تا زمانی که من رئیس جمهور هستم همینطور خواهد بود.

رئیس‌جمهور بلاروس افزود: بازیکنان قوی جدیدی در عرصه بین المللی ظهور کرده‌اند و آنها با معماری تک قطبی جهان موافق نیستند. دنیایی که ما می‌دانیم امروز یا فردا دیگر وجود نخواهد داشت. آنها خواهان جهان چندقطبی هستند، چین و هند، روسیه که از لحاظ اقتصادی و نظامی قدرتمند است و بسیاری دیگر اینها دنبال جهان چند قطبی هستند. اما ایالات متحده آمریکا می‌خواهد در جهانی تک قطبی زندگی کند.

رئیس دولت بلاروس گفت: "آنها از طریق دلار حکومت می کنند. با چاپ این دلارها قوی‌ترین سلاح ها را ایجاد می کنند. آنها تقریبا این سلاح‌ها را به فضا هم برده‌اند. آنها سلاح‌های پیشرفته دارند و می خواهند جهان را کنترل کنند. ایالات متحده نه تنها در ناتو فعالتر شده است. آنها در حال ایجاد سازمانی مشابه در اقیانوس آرام، علیه رقیب اصلی چین هستند. بنابراین، دلیل اصلی این است که ایالات متحده می خواهد بر جهان مسلط شود. آنها می خواهند جهان را همانطور که بود نگه دارند. آنها شروع به بمباران هر کسی می کنند که سرش را بلند کند."

او گفت: آمریکایی‌ها دنبال هژمونی هستند... دنیای تک قطبی می‌خواهند... دلیل این مساله پیدایش روابط جدید در جهان است که دعوت به کثرت گرایی دارد. امروز نه فقط برای وضعیت پسا شوروی ما و در بخش اروپایی آن بلکه برای آسیای مرکزی که جمهوری های ما (شوروی سابق) در آن حضور دارند، نبردی در جریان است.

او همچنین گفت که ارتش بلاروس موشک‌هایی را که از اوکراین به سمت بلاروس شلیک شده بود، رهگیری کرده است.

وی توضیح داد: باید به شما اطلاع دهم که سه روز پیش، شاید هم بیشتر، اوکراین تلاش کرد تا اهداف نظامی در بلاروس را هدف قرار دهد. خدا را شکر تمام موشک های شلیک شده توسط سامانه‌های ضد هوایی رهگیری شد.

لوکاشنکو تاکید کرد که کشورش به دنبال وارد شدن به جنگ با اوکراین نیست، اما در عین حال در باره هرگونه تجاوز به خاک و مردم کشورش هشدار داد و گفت: به شما می‌گویم، همانطور که بیش از یک سال پیش هم گفتم، ما هیچ قصدی برای ورود به جنگ در اوکراین نداریم.

وی در پیامی خطاب به کی‌یف و کشورهای غربی تاکید کرد که به هرگونه حمله به خاک بلاروس "فورا" پاسخ خواهد داد.

او گفت: "اگر جرأت دارید به پالایشگاه موزیر، فرودگاه لونینتس یا شهر برست ضربه بزنید، بلافاصله و فقط در یک ثانیه پاسخ خواهیم داد.

وی با اشاره به موشک های وعده داده شده توسط پوتین و همچنین سامانه پرتاب موشک پولونز بلاروسی افزود: کمتر از یک ماه پیش به نیروهای مسلح خود دستور دادم تا مراکز تصمیم گیری در پایتخت های شما را در داخل اهداف خود قرار دهند.

لوکاشنکو دقیقاً منظور خود را از این توضیح نداد اما گفت: به ما دست نزنید، ما به شما دست نخواهیم زد.

پوتین اخیرا در دیدار با لوکاشنکو قول تجهیز ارتش این کشور به سامانه‌های موشکی اسکندر را که قابلیت حمل کلاهک اتمی دارند، داد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.